Evenementenkalender

Help eens ’n Handje – zondag 28 oktober 2018

Naar jaarlijkse traditie organiseert VZW ’t Hart voor iedereen op zondagmiddag 28 oktober haar jaarlijks comedybenefiet ‘Help eens een Handje’. En het wordt een editie om je vingers bij af te likken, Letterlijk!

BART CANNAERTS was even een paar jaar te druk met televisie maken om op de planken te staan. Maar hij komt terug. Met gloednieuw materiaal, zweedse puzzels en misschien een kleine polonaise. Of liedjes, dat kan ook. Want alleen Barry zelf weet tot nu toe waar het heen gaat. En zelfs dat is nog onduidelijk.

KAMAL KHARMACH behoeft geen enkele introductie meer. De knuffelBorgerhoutenaar toert al 2 seizoenen met de zeer succesvolle voorstelling ‘De schaamte voorbij’, en maakt een tussenstop in Costa, al is het maar voor de foodtruck.

ARNOUT VAN DEN BOSSCHE lostte in zijn vorige show ‘De relatiefluisteraar’ alle relatieproblemen op als druppels op een gloeiende plaat. In zijn nieuwe voorstelling ‘Burn-out voor Beginners’ legt hij uit hoe je een voorkomt dat je op je werk tegen de muren omhoog loopt.

BAS BIRKER is zoals elk jaar de presentator van dienst. En hij belooft ook deze editie om de eerste rij met rust te laten. Tenzij er twee Y-en in je voornaam zitten.

De komieken spelen stuk voor stuk voor de som van nul euro, zodat de gehele opbrengst naar het goede doel kan. Haalden we vorig jaar al de helft op van het geld dat nodig is om eindelijk een echt wetenschappelijk onderzoek te doen naar burn-out bij jongeren; deze editie gaan we voor de andere helft. En een beetje meer.

Vragen over het onderzoek? Stel ze gerust aan de aanwezige ervaringsdeskundigen ter plaatse. En als je niets wil vragen, dan is er altijd nog een bar met frisse pintjes en een foodtruck om te eten na afloop. Want wie na deze waanzinnige show direct naar huis rent om zich weer in de dagelijkse rompslomp te storten, riskeert zelf een burn-out.

Snel zijn is de boodschap, de plaatsen zijn zoals de comedians: nogal beperkt!

Kaartjes zijn verkrijgbaar via www.cosintandries.be/benefiet

Winterfeest – februari 2019

Ieder jaar staat ’t hART op het De Coninckplein te Antwerpen voor een alternatief ‘kerstfeest’ voor de buurt en door de buurt. Straatvolk en buurtbewoners komen samen om van de gratis optredens en warme hapjes en drankjes te genieten. In 2018 werden er maar liefst 150 liter soep en 150kg warme maaltijden gratis verdeeld aan de bezoekers van het evenement.
Ook u bent van harte welkom tijdens dit nieuwjaarsfeest! Graag een handje helpen? Ook dat kan! Geef ons een seintje.

Burning Boomers – zomer 2019

De zomer van 2018 stond voor ’t hART voor iedereen in het teken van onderzoek.  Onderzoek naar de effecten van onze jachtige, ‘always on’ levensstijl op de jongste generatie.  TrendWolves in Gent voerde een oriënterend studierapport uit bij jongeren naar stress en burnout.  Download hier het volledige rapport.